Zo wordt je oude iPhone een stuk sneller!

geplaatst in: iPhone | 0

Een nieuwe iPhone kan behoorlijk prijzig zijn. Zeker wanneer je het laatste model op je verlanglijst hebt staan. De nieuwste iPhone X heeft een prijskaartje van meer dan duizend euro. Dan is het misschien verstandiger om toch een wat ouder model te kiezen. Uit ervaring kunnen we je vertellen dat deze ook prima werken. Kies je voor een ouder model of heb je nog een iPhone van een paar jaar oud dan hebben we een aantal handige tips, zodat je oude iPhone nog prima dienst kan doen.

Allerlei mogelijkheden om je iPhone sneller te maken

Om je oude iPhone weer snel te laten werken geven we je een aantal tips.

Verwijder foto’s, apps of muziek

Omdat je al een tijdje werkt met je iPhone stroomt deze vol met apps, foto’s en muziek. Kijk regelmatig na wat je niet meer nodig hebt. Maak een back-up van je foto’s en verwijder alles wat je niet meer gebruikt. Denk bij het verwijderen van foto’s er ook aan om de map ‘Onlangs verwijderd’ te legen. Hier blijft nog wel eens wat in staan.

Update de software

In het Instellingen menu zie je wanneer er een update beschikbaar is. Draai deze altijd. Niet alleen is dit veiliger. Ook zorgt dit voor performance verbeteringen.

Geen apps verversen op de achtergrond

Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond’, en zet hier zo veel mogelijk uit. Sommige apps kunnen je iPhone heel zwaar belasten door om de paar seconden te verversen.

Locatievoorzieningen zoveel mogelijk uitzetten

Je vindt deze instellingen onder de kop ‘Privacy’. De meeste apps willen graag weten waar je bent. Bij sommige apps is dit ook nodig, zoals een reisplanner of navigatie. Voor de rest kunnen de Locatievoorzieningen uit. Het updaten van je locatie is namelijk een tijdrovend proces.

Start je iPhone eens opnieuw op

Soms stroomt je geheugen gewoon vol. Of staan er heel veel apps open. Een herstart van je iPhone gaat snel en werkt heel verfrissend.

laatste redmiddel: vervang de batterij

Een aantal lezers op Reddit hebben ontdekt dat het vervangen van de batterij van je iPhone de snelheid aanzienlijk kan verbeteren. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch zit hier een heel logische verklaring achter. Een zwakke batterij kan heel storend werken. Stel je voor dat je je iPhone om de paar uur moet opladen en daar zit je niet op te wachten. Apple heeft hier wat op gevonden. Door je iPhone wat te vertragen, en dan met name de processor, neemt de werktijd van je batterij flink toe. Het is bekend dat de laptops van Apple deze software functie hebben. Dat dit ook in de iPhone zit was nog niet bekend en ook niet officieel bevestigd door Apple. Gebruikers met deze ervaring gebruikten voornamelijk de iPhone 6 en de iPhone 6s.

Heb je een iPhone die al een tijd dienst doet dan is het vervangen van je batterij een redelijk goedkope manier om deze sneller te maken.

Een nieuwe iPhone is dus niet nodig

Er zijn allerlei manieren om je iPhone beter te laten werken. Een splinternieuwe iPhone is misschien wel heel leuk maar dus ook niet nodig. Kijk dus eens goed of je met deze tips je iPhone weer nieuw leven in kan blazen. Loopt je abonnement af en werkt je iPhone nog prima dan kan ook kiezen voor een goedkoop sim only abonnement. Laten wij nou net een prima overzicht hebben waar je sim only abonnementen kan vergelijken. Scheelt je niet alleen een nieuwe iPhone, het bespaart je ook nog eens op je maandelijkse kosten. Zo wordt mobiel bellen wel heel goedkoop.

Jelmer Penninga
Volgen Jelmer Penninga:

Nieuwesimonly.nl

Redactie

Jelmer Penninga
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *