Tele2: ‘het onbeperkt mobiel internet abonnement is alleen voor in je smartphone’

geplaatst in: Tele2 | 0

Heb jij een onbeperkt mobiel internet abonnement van Tele2 en gebruik je deze in een laptop of een dongel? Dan loop je het risico dat je binnenkort afgesloten wordt. Informatie in handen van Tweakers bevestigd dat Tele2 klanten gaat controleren op misbruik van het onbeperkt internet abonnement. Er volgt eerst een waarschuwing. Wordt hier niet naar geluisterd dan volgt afsluiting.

Tele2 sim only

Een woordvoerder van Tele2 bevestigd tegenover Tweakers dat er gecontroleerd gaat worden. Verdere details wil Tele2 niet vrijgeven. Tele2 beroept zich met de maatregel op de regels van de ACM (Autoriteit consument en markt). De ACM stelt dat apparaten die geautomatiseerd verbinding maken niet gebruik mogen maken van een 06-nummer. In de voorbeelden noemt de ACM onder andere een laptop, een dongel, een router en zelfs een tablet.

Of Tele2 de regels hier juist interpreteert is nog maar de vraag. Je kan ook via je smartphone internetten op je laptop. Door van je smartphone een hotspot te maken is dit heel makkelijke en met een 4G verbinding is de snelheid ook prima. De vraag is ook of je laptop, dongel of tablet geautomatiseerd verbindingen maakt.

Dat Tele2 worstelt met zijn onbeperkt mobiel internet abonnement is wel duidelijk. Het abonnement is erg geliefd en trekt ook gebruikers aan met niet altijd de beste bedoelingen. Hoe hier mee om te gaan is natuurlijk een moeilijk punt. Het abonnement heeft geen Fair Use Policy, zoals bijvoorbeeld het onbeperkt internet abonnement van Youfone. Bij overdadig gebruik kan Youfone zich hier op beroepen en Tele2 helaas niet.

Binnenkort zullen de eerste controle’s plaatsvinden. Daarna zullen vrij snel de eerste slachtoffers vallen en deze zullen niet blij zijn. Wij zijn benieuwd naar de reacties en houden je op de hoogte.

Bron: Tweakers

Jelmer Penninga
Volgen Jelmer Penninga:

Nieuwesimonly.nl

Redactie

Jelmer Penninga
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *