Nieuwe Android versie voor goedkope smartphones

geplaatst in: Telecomnieuws | 0

Goed nieuws voor gebruikers van een wat oudere of goedkope smartphone. Naar alle waarschijnlijkheid rolt Google morgen een speciale versie uit van zijn besturingssysteem Android, Android Go. Google kondigde eerder dit jaar al de komst deze speciale versie van Android aan. Deze is speciaal ontwikkeld voor smartphones met weinig werkgeheugen.

Tijdens het Google event eerder dit jaar deed Android de plannen al uit de doeken. Naast het nieuwe Android Oreo komt er een speciale editie die er voor moet zorgen dat de goedkope smartphones goed en stabiel blijven draaien. Deze Android Go versie is bestemd voor smartphones met een werkgeheugen van 512MB to 1GB. De Go editie zal zich vooral focussen op goed en efficiënt datamanagment.

 

In Android Oreo Go zijn ook een groot aantal eigen Google apps al in de Go-editie beschikbaar. Speciale Go editie zijn er voor: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome, enFiles Go. Ook ontwikkelaars kunnen een special versie ontwikkelen van hun app voor Android Go. In de Play Store zal ook aangegeven worden welke apps geschikt of minder geschikt zijn voor Android Go.

Trage smartphone, een grote ergernis

Google speelt met Android Oreo Go in op één van de grootste ergernissen wat betreft smartphones. Je denkt geld te besparen door geen topmodel te kopen en dan blijkt na korte tijd dat je telefoon traag wordt en begint te haperen. Zo wordt je eigenlijk gedwongen om weer snel een nieuwe te kopen. Nu niet meer.

Kleine kantekening is wel dat deze versie van Android nog in de kinderschoenen staat. De vraag is hoe deze versie zich gaat ontwikkelen. Een markt is er zeker voor. Met de prijzen van topmodellen kiezen veel consumenten voor een telefoon die niet de allerbeste specificaties heeft. De komende tijd zullen ontwikkelaars moeten gaan inspelen op deze nieuwe versie. Hopelijk wordt het een groot succes.

Bron: Androidworld

Deel dit bericht:
Jelmer Penninga
Volgen Jelmer Penninga:

Ondernemer en docent

Jelmer is zelfstandig ondernemer en werkt mee aan diverse websites. Daarnaast is Jelmer werkzaam als (freelance) docent en trainer.

Jelmer Penninga
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *