Appen op de fiets wordt een duur geintje

geplaatst in: Telecomnieuws | 0

Het gebruiken van je mobiele telefoon op de fiets is vanaf 1 juli een duur geintje. Fietsers die met hun telefoon in de hand fietsen riskeren vanaf dan een boete van maar liefst 95 euro. Met deze maatregel hoopt de overheid het grote aantal ongelukken met fietsers terug te dringen. Vaak worden de ongelukken veroorzaakt doordat fietsers afgeleid zijn door hun mobiele apparaat.

Het gebruiken van je mobiel in de auto is al jaren verboden. Ook in de auto is de mobiele telefoon de nummer 1 oorzaak van talloze ongevallen. Maar al te graag laten automobilisten zich afleiden door hun mobiel. Word je betrapt op het gebruik van je mobiel in de auto dan riskeer je een nog veel hogere boete: maar liefst 240 euro.

In verhouding met de boete in de auto valt de boete op de fiets dus nog wel mee. Deze is lager omdat de boete in verhouding gesteld wordt met andere boetes die je kan krijgen op de fiets. Zo is de boete voor door rood licht rijden ook 95 euro. De twee overtredingen worden gezien als een even zware overtreding en daarom is de boete voor het gebruik van mobiel hetzelfde.

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 49 procent van de fietsers regelmatig op zijn telefoon bezig is. Bij de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar zou dit percentage nog veel hoger liggen, ongeveer 75 procent.

Let wel op dat je een boete snel te pakken hebt en dat je niet alleen een boete riskeert met je mobiele telefoon. In de nieuwe wet wordt gesproken over een ‘Mobiel elektrisch apparaat’. Ook is het alleen al vasthouden van je mobiel voldoende om een boete te riskeren. Wil je dus vanaf 1 juli geen gepeperde boete riskeren, stop dan je mobiel in je tas of jaszak en haal hem er niet uit…

beeld: Pixabay

Jelmer Penninga
Volgen Jelmer Penninga:

Nieuwesimonly.nl

Redactie

Jelmer Penninga
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *