5 redenen om te kiezen voor een sim only abonnement

geplaatst in: Keuzehulp | 0

Zit jij nog te twijfelen over een sim only abonnement of een abonnement met een nieuw toestel. Wij geven je 5 redenen om vandaag nog te kiezen voor een sim only. Daar gaan we:

1. Geen risico op een BKR registratie

Sluit je tegenwoordig een abonnement af met mobiele telefoon dan loop je het risico op een BKR registratie. Is je toestelkrediet bij een abonnement hoger dan €250,- dan wordt dit gezien als een lening. Bij een 2-jarig abonnement krijg je dus al een BKR registratie wanneer je meer dan €10,- per maand betaald voor je mobiele telefoon. Bij een sim only abonnement loop je dit risico niet en gelukkig maar, want een BKR registratie kan ernstige gevolgen hebben wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten.

2. Een nieuwe telefoon is niet nodig

Heel leuk een nieuwe mobiele telefoon, maar kijk eens goed naar de telefoon die je nu gebruikt. Is deze al echt aan vervanging toe? Waarschijnlijk gaat je oude mobieltje nog best een tijd mee. En zeg nou eerlijk, zoveel beter zijn de nieuwste telefoons niet. De grote verbeteringen zijn alweer van een paar jaar geleden. De laatste tijd zijn er geen echte innovaties geweest. De camera’s worden iets beter. Het scherm is wat groter. Heb je al die nieuwe foefjes wel nodig voor wat je dagelijks met je mobiel doet? Je mag zelf het antwoord geven..

3. Een lang contract is niet nodig

Bij een abonnement met mobiele telefoon zit je vast aan een 1-jarig of 2-jarig contract. Daar kom je niet onderuit. Je bent dus verplicht om je voor lange tijd te binden aan een mobiele provider. We kunnen ons goed voorstellen dat je daar niet op zit te wachten. Bij sim only abonnement is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor een maandcontract. Hierbij kan je dus iedere maand je abonnement opzeggen. Handig om eens een nieuwe provider uit te proberen. Bevalt het niet dan zeg je weer op en zit je nergens aan vast.
Wist je dat deze sim only abonnementen die je maandelijks kan opzeggen niet veel duurder zijn dan 1-jarige of 2-jarige abonnementen. Gemiddeld betaal je hier per maand ongeveer een 1 euro meer voor.

4. Lage maandlasten

Eigenlijk wist je dit al. Een sim only abonnement is gewoon veel goedkoper. Geen afbetaling van je mobiele telefoons en dat scheelt al snel een paar tientjes in de maand. Reken eens uit wat je dat per jaar scheelt en bedenk je dan wat je allemaal voor dat geld kan doen. Een heleboel leuke dingen! En in krappe maanden zijn lage maandlasten voor je mobiel abonnement een zorg minder.
Uit berekeningen is gebleken dat je met een goedkoop sim only abonnement tot wel 80% kan besparen op je mobiele telefoon kosten.

5. Er is heel veel keus

Wist je dat er meer dan twaalf aanbieders zijn van sim only abonnementen? En deze aanbieders moeten natuurlijk stevig met elkaar concurreren. Het vrolijke gevolg is dat je genoeg mogelijkheden hebt in goedkope sim only abonnementen. Nog niet overtuigd? Wat dacht je van een sim only abonnement met 250 belminuten en 500MB internet voor maar €2,50 (bij Simpel). Is dat goedkoop? Ja, toch.
Klein nadeel met zoveel aanbieders en zoveel abonnementen is dat je het overzicht kwijtraakt. Hier kan Nieuwesimonly.nl je natuurlijk bij helpen. We hebben diverse pagina’s waar je goedkope sim only abonnementen kan vergelijken. Kijk daarom eens goed rond op Nieuwesimonly.nl. Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen een passend sim only abonnement is.

Heb je vragen of opmerkingen? Wij horen het graag. Stel je vraag hieronder bij de reacties en wij geven je zo snel mogelijk antwoord.

Deel dit bericht:
Jelmer Penninga
Volgen Jelmer Penninga:

Ondernemer en docent

Jelmer is zelfstandig ondernemer en werkt mee aan diverse websites. Daarnaast is Jelmer werkzaam als (freelance) docent en trainer.

Jelmer Penninga
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *